Educatie la acvariu II

21 03 2009

Azi s-a derulat episodul doi din seria „educatie la acvariu”, unde am fost cu copilul in urma recent descoperitei pasiuni pentru pinguini. A fost un vis, ne-am simtit amandoua extraordinar si am invatat multe (mai ales Eileen).

Bineinteles ca prima iubire nu se uita niciodata, asa ca am petrecut un timp considerabil la acvariul cu pisici de mare, unde am facut si poze (am pus la „poze…pozne” imagini si clipulete). Am stat acolo fix cat a vrut donsoara – deh, mi-am invatat lectia de data trecuta 😀 Cand a vrut sa plece am dus- o catre pinguini, oprindu-ne in drum sa vedem cum sunt hranite nutriile. N-a interesat-o deloc, asa ca am plecat, eu tarand un mare regret dupa mine, caci chiar voiam sa vad spectacolul oferit de aceste frumoase haine de blana (glumesc, da?)

Pinguinii! Eu, incantata nevoie mare, ea la fel…de niste pinguini de plastic!! 😦  Incerc eu sa-i arat partea reala a vietii, ea nu si nu…pinguinii de plastic!  A petrecut mult timp cu ei, catarandu-se pe stanca lor (stanca era veritabila), lucru ce mi-a dat angoase cardiace, nu cumva sa alunece odorul. Poate ar fi trebuit sa o las in pace, dar cumva imi pleca mana fara mine sa o sustin sa nu cada. Dar, cum am mai spus, fata are bunul simt de a nu accepta ajutorul la ce poate face  singura, asa ca mi-a dat mana la o parte fara prea multe politeturi. Dar cand chiar a avut nevoie, nu s-a sfiit sa ma solicite! Am studiat anatomia pinguinilor, culoarea, membrana de la picioare, aripile, ciocul…dupa care ne-am uitat si la cei reali care tocmai incepusera balaceala.

Plecand mai departe am trecut pe langa locul de joaca…mare punct de atractie pentru piticimea obosita de prea multa observare a naturii. Nici acolo nu s-a dezmintit: a trecut pentru prima data pe podul de sfoara impletita, ba chiar a infruntat curajoasa un baiat de 2 ori cat ea care alerga pe respectivul pod , a incasat cu stoicism o lovitura in cap la tobogan dupa care s-a hotarat sa faca ea curatenie: a luat doua bile sparte pe care le-a scos afara din locul de joaca si le-a aruncat fix in mijlocul acvariului. S-a intors si a repetat operatiunea. De notat ca scotea numai bile sparte, pe-alea intregi le lasa la locul lor. Din pacate doua donsoare din echipa de paza nu au apreciat gestul 😦

Azi s-a aratat interesata si de rechini, dar, cum era deja obosita nu a apreciat cum trebuia si spectacolul hranirii lor . La plecare am cumparat un pinguin cat ea de mare, si chiar a refuzat oferta mea de a-i lua si o pisica de mare! Cum a refuzat si un puiut de pinguin, o balena si un rechin …copil econom! (vorba vine, ca m-a costat pinguinul cat biletul de intrare) 

Deci, o zi faina! Abia astept sa vad ce interese mai dezvolta junioara…ieri se uita lung la Ducu Bertzi cantand la chitara..cred ca vom face o vizita la filarmonica. Eu am vrut sa-i cant una alta, da mi-a astupat prompt gura concluzionand: mami nu canta!   Nu pot spune ca o condamn…

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: